Zadam Társulat – Suprema (IZP)

2020. szeptember 6. | 22.00 | vasárnap – Latinovits-Bujtor Játékszín

Jegyvásárlás

Az előadás megtekintése 16 éves kortól ajánlott.
(Az előadásban félmeztelenség látható)

(Imre Zoltán Program)

Az előadást Wonder Woman karaktere inspirálta, egy nőideál melyet dr. William Moulton Marston pszichológus professzor alkotott meg. Egy nőideál, mely egy férfi szemszögén keresztül született, egy nőideál melyet megalkotója két nőből gyúrt eggyé: feleségéből és szeretőjéből, egy nőideál mely egy poligám kapcsolat „gyümölcse”. A karakter pszichológiai megalapozottságának köszönhetően a mai napig az egyetlen valódi népszerűségnek örvendő szuperhősnő. Az egyenlőség az igazság és a feminista propaganda szimbólumává vált. Vonzó és erős karakter, mellyel nők milliói azonosulhatnak, ismerhetnek önmagukra, hiszen számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely egyenként mindenkiben fellelhető.

A produkció a karakter női szemszögből történő értelmezése, feldolgozása és egyben kérdésfelvetése. Témáját tekintve nem az elnyomásáról beszél és nem a női létezésnek problematikáját tárgyalja. Sokkal inkább egy groteszk világot mutat meg, ahol a realitás átcsúszik a fantáziálásba és onnan visszakerül a valós térbe. Személyiségünk rétegeit vizsgálja vágyainkon, szexualitásunkon és félelmeinken keresztül. Mit is jelent valójában a női erő? Vajon a két szereplő egy és ugyanaz vagy két különálló entitás, mely különböző vágyakkal és igényekkel rendelkezik? Megvalósulhat-e egy személyben a „tökéletes”, az „igazi” vagy ehhez szükséges kiegészítenünk egymást?

Sebestyén Tímea, tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskola balett szakán kezdte, majd a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait. Részt vett a MU Terminál első évfolyamában 2005-ben, jelenleg szabadúszó táncművész. Rendszeresen dolgozott együtt többek között a PR-Evolution Dance Companyval, Nagy Zoltánnal, illetve a Boom! Dance Collective egyik alapító tagja volt. A Zadam Társulattal 2008-óta folyamatosan dolgozik táncművészként, koreográfus asszisztensként és társalkotóként. Ezen kívül 2017-óta a Bozsik Yvette Társulat előadásaiban is rendszeresen vendégszerepel.

Előadók: Fehér Laura, Sebestyén Tímea
Zene: Jérôme Li-Thiao-Té
Videó: Téri Gáspár
Fény: Galkó Janka
Mentor: Zambrzycki Ádám

Koncepció / Koreográfia: Sebestyén Tímea

Támogatók: NKA, NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiuma, EMMI, Medáliák Egyesület, Műhely Alapítvány, Movein Stúdió
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának a támogatásával jött létre.

Az előadás időtartama: 44 perc

Jegyvásárlás