Címlap Köszöntő

 

 

Tisztelt Közönségünk!

 

Tizenkilencedik alkalommal várjuk Önöket szeretettel A Tánc Fesztiválja programjaira. Közel két évtizede bíztatjuk Önöket, szóljon városunkban a májusi tavasz erről a különös, érzékeny és illékony műfajról, amely a testtel beszél, de mindig a lélekről szól. Amely csupa technika, izzadtság, gravitációs és egyensúlyi probléma, a veleje mégis mindig szárnyalás, költészet. A táncszínház komplex érzéki műfaj. Nem nélkülözheti közönségét, hiszen a táncos és nézője között teremt világot, csak ebben az érzéki kommunikációs térben mutathatja fel, milyenek is vagyunk, mi, emberek.

Itt lesznek idén régi ismerőseink, de lesz olyan együttes is, amely először lesz látható Veszprémben. Egy olyan ifjúsági előadással is tudunk szolgálni – a Bozsik Yvette Együttes Pinokkió című táncjátékáról van szó-, mely akár az egész család számára képes látványos, igényes szórakozást nyújtani.

Külön öröm számunkra, hogy idén is lehetőség nyílik a fesztiválon olyan produkciót kínálni, amit a veszprémi közönség láthat először, hiszen az Artus Goda Gábor Társulat premierrel jelentkezik a fesztivál programjában.

Előadásainkat megtekinthetik a Hangvilla színháztermében, a Petőfi Színházban, a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Performanszokat láthatnak a Hangvilla Kamara termében, valamint egy különleges térigényű táncszínházi előadást a Hangvilla Kávézóban.

 

Jöjjenek el, legyenek kíváncsiak, találkozzunk!

Szeretettel várja Önöket:

 

Vándorfi László                                                  Krámer György

a Pannon Várszínház igazgatója                      a fesztivál művészeti igazgatója

 

 

 alt

„ A szép mozgás a szem muzsikája”

Anatole France